Elektroniske låser

Aktivering av brikker til neste sesong

Alle som skal ha båt i havnen i vinter, det være seg i boblehavn eller på land, trenger gyldige elektroniske nøkkelbrikker, aktivert med oppdatert utløpsdato. Brikkene følger deg fra sesong til sesong, så om du har vært her i sommer, fortsetter du med de samme brikkene. Var du ikke her i sommer, har du fått tilsendt nye brikker. Brikkenes farge betyr ingenting.

Tidligst tre virkedager etter at du har betalt sesongleien, er brikkene dine klare til å aktiveres for å fungere gjennom neste sesong. I undergangen i Bukta og ved kjørebommen på broen på Tangen, har vi to hvite firkantete elektroniske lesere som er online med adgangskontrollsystemet (>>klikk her for å se bilde av leserne<<). 

Du holder helt enkelt hver av brikkene dine, én av gangen, inntil en leser i godt og vel fem sekunder, til det lyser grønt. Da vil brikken være aktivert og klar til bruk.

Kortleser på brua på Tangen: Kortleser i undergangen i Bukta:


Nødnøkkel til portene

Det er lagt ut nødnøkkel til portene i tilfelle du har glemt din brikke eller kortsystemet ikke virker.

Nødnøkkel ligger i egen boks i undergangen i Bukta og i egen boks på veggen bak traktorparkeringen på Tangen.

Boksen er låst med 4 - sifret kodelås. Koden finner du på Min Side.

Husk å legge nøkkelen tilbake etter at du har åpnet porten!


 

Nytt låssystem på plass

Det nye elektroniske låssystemet har nå vært på plass en stund. Alle bryggeportene er nå låste og kjørebommen på Tangen er lukket. Låsene på toalettene, samt septikbryggen, er også oppe og går. Så langt ser alt ut til å fungere som det skal.

Portlåsene åpnes ved å holde nøkkelbrikken inntil fronten av den runde låsen. Du vil hører noen svake "piip" og det blinker kort grønt. Vri så låsen mot-urs (mot venstre) og åpne døren med håndtaket.

Telefonåpning av kjørebommen er ikke lengre i bruk. I stedet holder du bare nøkkelbrikken din inntil den lille hvite boksen på venstre rekkverk midt på broen (se bort i fra nummertastene), og bommen åpner automatisk. Lurt derfor å ikke ha brikken på nøkkelringen med bilnøkkelen :-)

Forskjellige farger på låsebrikkene

Jeg har fått to brikker med forskjellige farger. Er det noen forskjell på dem? 
Nøkkelbrikkene blir levert i forskjellige farger. Det er ellers ingen forskjell på dem.

Toalettet i Bukta -- husk å låse innenfra! :-)

Ønsker du å sitte i fred og ro når du benytter toalettet i Bukta er det lurt å låse den nederste låsen innenfra!