Hjem

Ukens stemningsbilde fra havna

Foto: Kjetil Knutsen (Klikk på bildet for å se i stort format)

Har du et stemningsbilde fra havna? Send det gjerne til oss!

Bruker du våre miljøcontainere?

I Bukta (ved trappen mellom parkeringsplassene) og på Tangen (bak servicebygget) står det store grå containere for miljøavfall. Her kan medlemmer kaste batterier, spillolje, elektriske artikler, malingspann og annet miljøfarlig avfall. Nøkkelkortet ditt gir deg adgang. Husk å låse etter deg! >>Les mer her<<

I Bukta og på Tangen har vi "glassiglooer", containere for glass- og metallavfall. I Bukta har vi en stor container for blandet avfall. I tillegg har vi på Tangen to avfallstasjoner for kildesortering av restavfall, plastemballasje og papir. Større ting som tanker, sofaer, stoler, bord og bildekk må leveres på Yggeset Avfallspark i Heggedal.

Vi vil oppfordre alle til å benytte disse alternativene slik at havnen vår fortsatt fremstår som ryddig, trygg og miljøbevisst.

Miljøcontainer i Bukta:


Miljøcontainer på Tangen:


Kajakkbanen i Leangbukta

Asker Skiklubb, Kajakkgruppen, har i år igjen satt ut markeringsbøyer til kajakkbanen som er regulert i Leangbukta. Dette er bøyer som ble bekostet av Leangbukten Båtforening i forbindelse med utbyggingen av Tangen.

Det ser ut til å være ukjent for mange båteiere at dette er en kajakkbane. Mange ser ut til å oppfatte bøyene som markering av en led inn Leangbukta og flere båter er observert i god fart midt i banen. Vi minner om at dette er en kajakkbane og at farten i denne, og 150 meter ut fra denne, er 5 knop (red.anm.: Det betyr at fartsgrensen i hele Leangbukta er fem knop!). 
 
Vi har fått tillatelse fra Asker Kommune til å sette ut et par større bøyer med skilt. Disse vil bli plassert i hver ende.
 
Vi oppfordrer alle båteiere å ta hensyn til at dette er en kajakkbane, og velge en annen led ut og inn Leangbukta.

Mvh,

Asker Skiklubb, Kajakkgruppen

Kun én utleieplass igjen!

Kjenner du noen som fortsatt er på utkikk etter båtplass til sommeren? Vi har kun én utleieplass, en 3,0 m, igjen! Her kreves kun medlemskap i båtforeningen og ellers er det først til mølla. Interesserte kan kontakte servicekontoret på tlf. 66 75 83 80 eller post@leangbukten.no.

(Klikk på bildet for å se i stort format)

Nødnøkkel til portene

Det er lagt ut nødnøkkel til portene i tilfelle kortsystemet ikke virker..

Nødnøkkel ligger i egen boks i undergangen i Bukta og i egen boks på veggen bak traktorparkeringen på Tangen.

Boksen er låst med 4 - sifret kodelås. Koden er den samme som koden til vakttårnet.

Husk å legge nøkkelen tilbake etter at du har åpnet porten!


 

Telefon til bommen

Åpning av bommen med telefon er nå åpen for sommersesongen for de som har betalt medlemskontigent og havneavgifter for sommeren.

Telefonnummer til bommen ligger på Min Side

Nødutstyr

Det er lensepumper og hjertestartere tilgjengelig som nødutstyr. Disse er plassert inne på toalettet i Bukta og i det nye klubbhuset. Dørene åpnes med vanlig nøkkelkort.


 

Kjøring på gangveien i bukta

Vi minner om at det ikke er tillatt å kjøre bil på gangveien. Dette er ulovlig og skaper det stor irritasjon for andre.

SMÅNYTT PÅ NETT

Vil du leie festsalen? Leiekalender med informasjon finner du under >>"Klubbhuset" --> "Klubbhusleie"<<. Klikk på ønsket dag for å leie.

Vaktlisten er oppdatert: Vaktlisten er oppdatert med nye leietakere. Husk å sjekke på Min Side om og når du har vaktdato! Oppdatert utskrift ligger også i vakttårnet.

Kan andelen min gå i arv? Dette og andre vanlige spørsmå får du svar på under fanen >>"FAQ"<< i hovedmenyen.

Hvilke gebyrer gjelder? Under >>"Havnen" --> "Priser"<< finner du oversikt over priser og gjeldende gebyrer LBA opererer med.

Sommertid: Vi har telefontid alle ukedager kl. 10 - 16 som vanlig. Kontortid i juli vil (stort sett) være kl. 08.30 - 16.00. Ring gjerne på forhånd ved behov for møte.

>>Leangnytt juli 2017 finner du HER<<
Tidligere utgaver? >>Klikk her<<.

Kajakkstativ i Vollen: Oslofjordmuseets Venner i Vollen har ferdigstilt et kajakkstativ med plass til leie for 20 kajakker. Kontakt Thomas Rander, tlf. 97171388 eller thomas@rander.no.

Hva kostet strømmen? Vinteren 2016/2017 kostet strøm for båter i vinteropplag kr. 1,23 per kWh for forbruk utover 300W.

Bryggefest: LBF fortsetter en hyggelig tradisjon med bryggefest ute på Tangen lørdag 12. august! Mer informasjon kommer, men hold av datoen!

Ingen gjesteparkering hos Asker Marina: Det er trangt om parkeringen på Tangen og Asker Marina ber om at våre gjester ikke parkerer hos dem, selv om de betaler på parkeringsautomaten.

Nøkkel funnet på Brygge B: Nøkkelen befinner seg på Servicekontoret i Klubbhuset.

Tømmestasjonen for septik ute på enden av Tangen har stoppet og driftsansvarlig venter på deler. Asker kommune beklager dette og håper å ha den i drift om ikke altfor lenge.

Gjesteparkering: Det kan bli trangt om parkerings-plass i helgene. Vi tilbyr derfor gjesteparkeringskort kun på ukedager og i lavsesong. Husk at bil med båthenger må ha gjestekort i tillegg til parkeringskort.

Pssst! Visste du at det er rabattert leie av Festsalen i Klubbhuset på de fleste ukedager? Pris kr. 3500,- på kveldstid (pris i helgen kr. 6500,-) for medlemmer!

Kommunikasjonsradioer: LBF har gått til anskaffelse av fire radioer til bruk av alle som går vakt. Disse ligger i vakttårnet og er klare til bruk.

"VIS HENSYN" blir et nøkkelbegrep nå som sesongen er igang. Slå ned farten innover i bukta av hensyn til bølgene som følger deg inn til bryggene. Ta vindretning med i betraktning når du arbeider med noe om bord som kan påvirke naboen. Med Kardemommeloven i bakhodet får vi det fint sammen i havnen!

Mye skjell på/under brygga? Husk at det ligger utplassert skrape for å fjerne skjell ved låsboksen både i undergangen i Bukta og ved traktoren på Tangen.

Serviceløft? Asker Marina med godt tilbud til alle medlemmer i LBA/LBF: 
Alle medlemmer i LBA/LBF får igjen nyte godt av de samme fordelaktige prisene fra Asker Marina som i fjor. Serviceløft bestilles på tlf. 66 90 08 60. Les mer på >>Hjem>>SOS (Spørsmål og Svar).

Vikarlisten og annen vaktinformasjon ligger nå ute på "Min Side".

Lønn til vaktvikar? Grensen for skattefritak er innskjerpet til maks. kr. 1000,- per gang. For beløp over dette skal vaktansvarlig trekke og innbetale skatt i henhold til vikarens skattekort. Les mer om dette under >>Hjem>>Spørsmål og Svar.

Trygg fortøyning? Her ser du NBPFs (Norske Bryggeprodusenters Forening) anbefaling til fortøyning til bommer på flytebrygger.

FAQ (Spørsmål og Svar) I toppmenyen finner du nå "FAQ", vår nye "Spørsmål og Svar"-side på godt norsk, hvor vi legger ut relevante spørsmål som kommer inn til oss. Kanskje finner du svaret på noe du lurer på?

Telefontid til Servicekontoret (tlf. 66 75 83 80) er utvidet til hverdager fra kl. 10.00 til kl. 16.00.

Bruker du Facebook? Bli medlem av "Leangbuktens Skråe Bredd", en uformell og hyggelig kommunikasjon mellom Servicekontoret, andelseiere og medlemmer :-)

Idé-dugnadserie: Vi drar igang en ny idé og inviterer til månedlig "Idédugnad med tema" i Klubbhuset, åpent for alle medlemmer. Vi slår hodene våre sammen og kommer frem til de gode løsningene! Mer info på mail om dette snart.

Bilder og historier fra byggeprosjektet på Tangen? Under fanen "Klubbhuset" finner du litt bilder og historikk. Kom gjerne med bidrag til dette lille "elektroniske museet" vårt.

Kontoret

Telefontid til Servicekontoret i klubbhuset (telefon: 66 75 83 80) er fra kl. 10.00 til kl. 16.00 på hverdager.