Strøm

Strøm i vintersesongen 16. oktober til 15. april (strøm er inkl. i plassleien i sommersesongen)

 
Båt kan tilkobles strøm for bruk av varme til frostsikring.  Strømuttaket vil bli målt og faktura på forbruk over 300W vil bli belastet båteier.
 
Det er viktig for forbruk, sikkerhet og galvanisk tæring at det kun benyttes tette, godkjente kabler, og øvrig utstyr godkjent for våtrom. Utstyr med slik klassifisering skal være merket.
Ved bruk av lamper er det fornuftig å bruke to, i tilfelle en skulle ryke, og det er fornuftig å starte sesongen med nye pærer.
 

Store vedlikeholdsladere kan gi feil måledata for strømforbruk når de slår inn. Det er vanligvis ikke nødvendig å la slike være fast tilkoblet, fordi normal selvutladning på batterier som er frakoblet er mindre enn 2% pr. måned, altså ca. 10% i løpet av vinteren. Vær oppmerksom på at bruk av tynne og dårlige kabler og utstyr kan gi høyere forbruk og måledata for strømbruk, enn det apparater og lamper er merket med, og dermed høyere strømregning. Termostater og/eller tidsur på varmekilder kan også gi høyere måledata enn båteier har beregnet. Vi anbefaler bruk av godkjente varmekabler, og bruk av jordfeilbryter på anlegget i båten.


For de som trenger ekstra strøm anbefaler vi at det benyttes egen strømmåler.  Denne må være av typen som ikke kan tilbakestilles. Ta kontakt med administrasjonen for avtale om dette
.

Det er viktig at strømkabler ikke krysser bryggen i vintersesongen. Strømkabler som krysser bryggen havner i snøfreseren. Det er ikke tillatt med utvendige skjøter eller overganger på strømkabelen mellom strømstolpe og båten. 

Kabelen skal være godkjent for utendørs bruk. Ikke- godkjente kabler vil bli fjernet og forholdet notert (pga strømlekkasjer og tæringsfare på båtene). 

Informasjon sendt per e-post til alle vinterleietakere den 24.10.2018 vedr. vinterstrøm

Hei!

De fleste båtene har nå funnet sin vinterplass, enten det er i boblehavn eller på land. Det gjenstår fortsatt noen plasser som skal bygges om, men i løpet av de nærmeste dagene vil alt stå klart.

Mange har behov for strøm i løpet av vinteren.

1. Dersom du har egen måler/målekabel, og du har allerede sendt inn bilde av måleren denne uken, kan du se bort i fra denne meldingen.

2. Dersom du har egen måler/målekabel og ikke enda har sendt inn bilde, ber vi deg gjøre det nå. Bare ta et bilde som viser målerstanden og send det til oss via e-post til post@leangbukten.no eller mms til 90716487.

3. Dersom du ikke har egen måler/målekabel er det helt i orden. Vi foretar spot-mållinger gjennom vinteren og fakturerer i henhold til disse. Ved å koble deg på strømstolpen aksepterer du våre målinger. Merk at denne målemetoden kan vise noe høyere enn faktisk forbruk.

4. Ønsker du å anskaffe egen målekabel, noe vi sterkt anbefaler, finner du informasjon om hvordan å bestille kabel fra bryggestrom.no ved å KLIKKE HER.

(NB! Dersom du ønsker å bestille målekabel fra bryggestrom.no, send mail til post@bryggestrom.no med ønsket lengde og presisér at du er medlem av LBF. De sender via Posten, med frakt på kr. 170,- + mva i tillegg til prisen på kabel. De stoler på oss, så i stedet for dyrt postoppkrav, sender de faktura på mail med betalingsfrist 10 dager.)

Merk at alle har 300W fortløpende forbruk som en del av vinterleien. Dette blir trukket fra ditt forbruk ved fakturering til våren. Husk også at du ikke kan ha noen skjøt eller overgang på strømkabelen utenfor båten, og at dersom kabelen krysser bryggen, at du legger den i en skjøt slik at snøfreseren ikke spiser den til vinteren.


Har du spørsmål til noe av dette, ikke nøl med å ta kontakt.

Ha en fortsatt god høst og en enda bedre vinter! :-)

Med vennlig bryggehilsen,

Servicekontoret
Leangbukten Båtforening